ja, moje druhé ja a Kolesík

argo

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
argo
curvy
 
tmiro
tmiro | 22.8.2022 01:28

Československo predbehlo ZSSR??? To je nejaká picovina. To by najprv museli byť za ním aspon raz v histórii.


Nejojo
Nejojo | 22.8.2022 07:03

No my sme boli rovnako zaostalí ako Sovieti/Rusi, tiež sa chlastalo v práci, kradlo sa čo sa dalo, každú inováciu sme zarezali, a miesto stroja na stavbe tam stálo 50 morgošov opretých o lopatu, aby sme sa mohli tváriť, že všetci majú robotu.

A Ukrajina 30 rokov cúva. De facto majú permanentne Mečiarovské časy obludných rozmerov. Preto majú napriek nerastnému bohatstvu, najúrodnejšej pôde v Európe, 20+ rokom dotovaného plynu (aby šúchali nožičkami), tranzitu, HDP na obyvateľa ako Nigéria. Však im ročne pohnije 20+% obilia, lebo všetko rozkradnú a za 30 rokov nevedeli opraviť sýpky a polorozpadnuté vagóny.

Neviem, čo tu všetci robia z Ukrajincov Švajčiarov. Sú presne taká nátura ako Rusáci, ... len ešte možno o štipku dementnejší.


mahalebka
mahalebka | 22.8.2022 07:30

Ukrajina mala tu nevyhodu ze bola sucastou zssr. Inak by mohla byt aspon na urovni polska. Inak aj my sme mali podobnu startovaciu liniu s rakuskom a potom prisiel komunizmus. Velka skoda, hlabne na mentalite ludi.


Nejojo
Nejojo | 22.8.2022 07:42

@mahalebka Nemohla. Proste taká istá Neandrtália ako Bielorusko a Rusko. S tým, že boli od 1991 vždycky mocensky rozdrobení (nemyslím politku ale skôr oligarchiu a šialené polovojenské OPG).
Proste nikdy sa nebudeš mať dobre, keď pri dialniciach stále operujú kriminálne bandy a snažia sa vypáliť nejaké to mýto.

To je proste downward spiral. Chudoba prameniaca z neskutočnej kriminality generuje ďalšiu chudobu ochotnú sa živiť kriminálnou činnosťou. Tak ako napríklad Scampia, kde sa síce otočí tak štvrť miliardy EUR ročne, ale 16-ročné decká tam zabíjajú za 1000 EUR alebo skúter.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader